17 oktober - 28 november

Gratis Open Les
10 oktober

KyugradenStage
Video Verslag!


Centrale Training
15 oktober, Utrecht

Stage Terry Ezra
27-29 oktober,
Birkenhead, UK

Reguliere lestijden:
Ma: 20.00 - 21.30u
Di: 20.30 - 22.00u
Vr: 20.00 - 22.00u
Zo: 10.00 - 11.30u

Meer info hier
Aikido-partner in Zeist:


 
 Welkom bij Jiki Shin Kan Utrecht

Aikido is een krijgskunst waarbij je kalm en ontspannen op een aanval leert reageren. Aikido kan dan ook vertaald worden als "de weg van de harmonie". Anders dan bij bijvoorbeeld karate of jiujitsu is er geen sprake van competitie of strijd. Integendeel: je leert een aanval te stoppen of neutraliseren om jezelf en de ander te beschermen. Gelijktijdig leer je lichamelijk en geestelijk in balans te blijven en open te staan voor wat er op je afkomt, zonder te blokkeren of angstig te worden. Hiervoor heb je geen spierkracht nodig, maar wel de ontwikkeling van innerlijke kracht en moed om iemand die jou wilt aanvallen tegemoet te treden. Jiki Shin Kan Utrecht wil jou helpen bij deze lichamelijke en geestelijke ontwikkeling in het omgaan met conflicten, of je nu man of vrouw bent, jong of oud.

Ben jij benieuwd naar wat aikido jou te bieden heeft? De stichting "Jiki Shin Kan" (Japans voor "Oprecht Hart") biedt 4 mogelijkheden per week om het aikido te beoefenen. Hierbij zit je niet verbonden aan een vaste avond of middag, maar kun je net zo vaak trainen als jij zelf wilt. Kijk voor het lesrooster op de lessen pagina. Aikido is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling - er is geen sprake van georganiseerde competitie en er zijn geen wedstrijden. Onze lessen staan open voor iedereen, jong en oud, mannen en vrouwen, beginners en gevorderden. Heb je een handicap? Ook dan kun je deelnemen (na overleg met de hoofddocent). We trainen samen in een ontspannen sfeer waarbij plezier in het bewegen en respect voor elkaar voorop staan. Er wordt doorgaans serieus gewerkt maar gelukkig ook vaak gelachen. Wees welkom voor een proefles om het zelf te ervaren!

Ontstaan van Aikido

De grondlegger van het aikido, Morihei Ueshiba (1883-1969), zag door de vele oorlogen gedurende zijn leven dat geweld alleen maar meer geweld oproept. Hij heeft de technieken van de oude Japanse krijgskunsten ontwikkeld ten gunste van de vrede. In principe is aikido ongewapend maar de technieken en bewegingen zijn zeer nauw verwant aan die van een zwaardvechter. De aikidoka werkt in de trainingen soms met een houten zwaard of stok om de juiste bewegingen aan te leren.